carabus_excellens_frivaldskyi.jpg

Ілюстрація надана Русланом Паніним. Захищено авторським правом. Якщо Вас цікавить дана ілюстрація, зв’яжіться та узгодьте умови використання із автором: Руслан Панін
Профайл виду
Опис: Розмір імаго 27-30 мм, від номінативного таксону відрізняється тим, що на надкрилах налічує чотири основних (первинних) проміжка. Колір переважно темно-синій с блакитною облямівкою, зрідка фіолетовий або зелений.
Поширення: lоc.typ.: ? Пд-Сх Польща (Ржешов), Західна Україна: Прикарпаття (Львівська обл.) Рідкісний вузьколокальний вид.
Зображенні особини: det. Панін Р. Ю. і Солодовніков І. А., 2008

Локалітети:
Біотопи: Заплавні ліси.
Період добової активності:
Період льоту імаго: з середини травня – серпень
Кормова база: Хижак. Імаго та личинка живляться різноманітними безхребетними.
Життєвий цикл:
Природоохоронний статус: Не охороняється.
Чисельність: Низька
Основна література:

  • Різун В.Б. Туруни Українських Карпат. — Львів, 2003 р. — 210 с.;
  • В.Г.Шиленков. Жужелицы рода Carabus L. (Coleoptera, Carabidae)
    Южной Сибири;
  • Watała C., 1995. Przegląd Carabidae Polski;
  • Jiri Niedl – Monografie ceskoslovenskych druhu tribu Carabini.

Зовнішні посилання: